Beantwoord

Hoge rekening door data buiten de bundel

  • 30 April 2023
  • 1 reactie
  • 93 Bekeken

Badge

Opeens een rekening van 83 euro gekregen

Voor 550mb buiten de bundel

Geen mail gekregen heb al 8 jaar een abonnement bij simpel

Nooit over de bundel heen altijd 1 gb over

En nu dit

Geen mail gekregen wat wel in de voorwaarden staat heel raar dit

Is ook nog in een periode geweest dat ik op wifi zat in een horecagelegenheid 

Dit ruikt naar oplichting als 1 g b 150 euro kost buiten je bundel om

Bedrag komt overeen met wat ik in 1 jaar voor het abonnement betaal

Absurd dit

 

icon

Beste antwoord door Noor 3 May 2023, 13:55

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 2
Badge +7

Hi @Jurrien Streutker

Vervelend om te lezen dat je buitenbundel kosten hebt gemaakt met het internet en het ervaart als oplichting. Voordat wij extra kosten in rekening brengen sturen we onze 80% en 100% waarschuwing sms'jes. Na het ontvangen van de 100% sms wordt het buiten bundel tarief gehanteerd. Je betaalt per MB buiten de bundel € 0,15 cent. Onze tarieven vind je uiteraard terug op onze tarievenlijst. Hiermee ben je wel mee akkoord gegaan toen je het abonnement bij ons hebt 
 

Vanwege privacy regelingen is het voor ons niet mogelijk om exact in te zien waar je MB's aan verbruikt zijn. Wij mogen enkel bijhouden op welke momenten je verbruik begint en stopt en hoeveel daarbij verbruikt wordt. Ik raad je aan om de instellingen van je telefoon te controleren. Wellicht dat je daar terug kan zien welke app(s) er qua verbruik uitspringt. Je kan ook apps zoals datatracker/datamanager downloaden om hier mee zicht in te krijgen. Je kan ook nakijken of wifi-assistentie/snelle netwerkwissel aanstaat op je toestel. Als dit het geval is, kan er gebruik worden gemaakt van je mobiele data wanneer je wifi verbinding zwak is. 

Overigens is het altijd mogelijk dat er een datasessie wordt opgestart indien jouw mobiele gegevens aan staat. Er lopen allerlei processen op de achtergrond waar ook dataverbruik bij komt kijken. Hier hoef je niet per se iets voor te doen op het toestel. Het is daarom aan te raden om jouw mobiele gegevens uit te schakelen als je het niet meer nodig hebt. Zo bespaar je ook op jouw MB's en voorkom je dat er onnodig MB's van jouw bundel wordt afgeschreven.  Om hoge buitenbundel kosten te voorkomen is het raadzaam om via Mijn Simpel een Plafond in te stellen. 

Mocht je nog vragen hebben betreft deze factuur dan kan je mij altijd een privé bericht sturen.

Groetjes, Noor
Simpel

Reageer