T-Mobile schakelt in 2020 het 2G-netwerk uit

  • 16 september 2019
  • 2 reacties
  • 412 Bekeken
T-Mobile schakelt in 2020 het 2G-netwerk uit
Reputatie 3
Badge +1
Met Simpel maak je gebruik van het netwerk van T-Mobile. Het snelste en als beste geteste netwerk van Nederland. De nieuwste technologieën zorgen voor een uitstekende dekking binnen- en buitenshuis. Om te kunnen blijven vernieuwen is ruimte op het netwerk nodig. Daarom schakelt t-Mobile in 2020 het (oudste) 2G-netwerk uit.

Kun je hier iets van merken?

Het 2G-netwerk werd opgevolgd door het 3G-netwerk en is inmiddels ingehaald door het 4G-netwerk. Als je een toestel hebt dat alleen geschikt is voor het 2G-netwerk kun je deze na november 2020 niet meer gebruiken in combinatie met je Simpel-abonnement.

Welk toestel is geschikt?

Om te kunnen internetten via je abonnement heb je na november 2020 een toestel nodig dat geschikt is voor ten minste 3G, maar een 4G-toestel is aan te raden. Met een Simpel sim-only abonnement krijg je gratis 4G-internetsnelheid. Met een toestel dat geschikt is voor 4G, kun je nog sneller internetten zonder extra kosten.
Weet je niet of je telefoon geschikt is voor 3G of 4G? De meeste telefoons met druktoetsen zijn niet geschikt voor 3G of 4G en de meeste zogenaamde 'smartphones' zijn ten minste geschikt voor 3G. We hebben de meest voorkomende 2G-telefoons voor je op een rijtje gezet. Met deze telefoons kun je na november 2020 dus niet meer internetten in combinatie met je Simpel-abonnement.

4G-telefoon nodig?

Wil je na november 2020 via Simpel kunnen internetten, maar heb je nog geen geschikte telefoon? Op Coolblue.nl vind je een uitgebreide selectie toestellen die geschikt zijn voor 4G.

2 reacties

Badge +8

Een mededeling voor iedereen; Bovenstaande is uitgesteld tot 1 juni 2021. 

Dat betekent dat er tot 1 juni 2021 nog gebruik gemaakt kan worden van 2g op het T-Mobile netwerk.

Badge

Fantastisch om dit op het laatste moment te horen. <not>
Doe je alle moeite om niet onbereikbaar te worden in november, kom je toevallig deze aanvulling tegen.

Veertien dagen geleden eerst een Nokia 105 gekocht, die door zowel Coolblue als Bol.com getypeerd wordt als 4G, wat deze - bevestigd door Nokia - zeker niet is. Gelukkig kunnen retourneren. En nu de trotse eigenaar van een Nokia 220 4g, wel ruimschoots op tijd voor juni 2021.

Reageer